Veelgestelde vragen

Algemeen

Geheel verzorgd?

Dat is ons streven. En als wij ergens nog niet aan gedacht hebben voegen we ook dat aan het pakket toe. We willen dat jullie onbezorgd kunnen genieten van het fietsen op een unieke locatie. We verzorgen jouw reis vanaf moment dat je aankomt op het vliegveld tot je hier weer vandaan vertrekt. 

We zullen alle zaken bespreken tijdens een online-videogesprek en een voorstel doen aan de hand van jouw wensen.

Zijn de reizen geschikt voor iedereen?

Aan de voordeur is het antwoord altijd ja! Wij houden van fietsen en geloven dat het voor iedereen toegankelijk moet zijn, ook in Oman. Tegelijkertijd vraagt het fietsen in Oman bepaalde ervaring en fysieke voorbereiding. We bespreken de mogelijkheden en uitdagingen tijdens het online-videogesprek.

Is Oman een geschikt en veilig fietsland?

Oman beschikt over goede wegen. Wij delen de wegen met auto’s, want fiets-infrastructuur bestaat hier nog niet. Buiten de grote steden zijn deze autoluw en zeer geschikt voor fietsers. Jullie veiligheid is erg belangrijk voor ons. De gids en volgauto zijn voorbereid om de groep in alle situaties veilig te begeleiden.

Waar kan ik de routes vinden?

De route wordt gebaseerd op de lengte van de reis en de wensen van de klant. Een dag meer of minder kan een groot verschil maken in de route. Wij passen onze routes telkens aan.

Routes worden van tevoren gedeeld (.gpx bestanden) met de deelnemers zodat deze ingeladen kunnen worden op GPS computer. 

Hoe is het voor vrouwen in Oman?

Oman is een islamitisch land met een zeer open karakter. Het land heeft zich in razend tempo ontwikkeld en zet sinds enkele jaren groots in op toerisme. Toeristen vanuit verscheidene culturele achtergronden zijn dan ook welkom. Hoewel men in afgelegen gebieden nog niet vaak fietsers heeft gezien, laat staan vrouwen op de fiets, zal de lokale bevolking altijd hartelijk zijn.

Bij het mogelijk bezoeken van religieuze of traditionele locaties zal gevraagd worden bedekkende kleding te dragen. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen.

Wordt er rekening gehouden met allergieën en andere dieet-wensen?

Uiteraard! Tijdens het online-videogesprek komt dit thema ter sprake. Wij zullen onze uiterste best doen in dieet-wensen te voorzien.

Algemeen

Zijn andere activiteiten naast fietsen ook mogelijk?

Oman biedt veel mogelijkheden om ook naast de fiets te genieten. Enkele voorbeelden zijn; culturele uitstapjes (denk aan forten, kastelen, traditionele markten), hiken en zwemmen in wadi’s, canyoning en uitrusten bij een zwembad. De fiets blijft echter altijd de basis van de reizen die wij aanbieden.

Is het nodig om van tevoren te trainen?

Wij achten het noodzakelijk dat deelnemers in goede basisconditie in Oman verschijnen. Afhankelijk van de route zullen wij adviseren welke voorbereiding past.

Verzorgen jullie ook bikepack vakanties?

We zouden haast zeggen: Uiteraard! Kijk jij ook wel eens met jaloezie naar anderen die een jaar over de wereld trekken per fiets? En zou je dat eens willen proberen op kleine schaal? Oman is uitermate geschikt voor bikepackers. Wil je zelf je spullen dragen of leg je die liever in de volgauto? Wij beschikken over alle benodigdheden om je enige tijd volledig van de wereld te banen. Jij hoeft alleen je telefoon nog weg te leggen.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn sterk afhankelijk van de wensen. Fietsvakanties in een exclusief land als Oman is een kostbare onderneming, niet in de laatste plaats omdat je er niet met de auto naar toe kunt. Daarbij is Oman als vakantiebestemming niet goedkoop. Los van de vliegtickets zullen de reizen waarschijnlijk tussen de €800 en €2250 per persoon kosten. Exacte bedragen zijn afhankelijk van de wensen en de groepsgrootte.

Wat is inbegrepen en wat niet?

Tijdens je verblijf verzorgen wij alles. Denk aan het verblijf, vervoer, maaltijden en ondersteuning. Enkele zaken zijn niet inbegrepen, denk aan: Vliegreis, (reis)verzekeringen, reservematerialen fietsen

Hoe zit het met betalen, annuleren, kosten en voorwaarden?

Voor meer informatie over de kosten en voorwaarden verwijzen wij je naar de Algemene Voorwaarden.

Fietsen

Ik wil graag op mijn eigen fiets, kan dat?

Sterker nog, dat adviseren wij. Hoe mooi is het om op de eigen fiets in een bijzonder land als Oman rond te rijden. Daarbij geloven wij dat de juiste houding op een fiets, zeker op de racefiets, erg belangrijk is om goed te kunnen genieten van de vakantie. Wij adviseren hierin graag, ook wat betreft de vliegreis met fiets.

Is het mogelijk fietsen te huren?

Wij bieden MTB fietsen aan van goede kwaliteit (beperkte beschikbaarheid). Wij werken tevens samen met lokale fietsenwinkels waar fietsen gehuurd kunnen worden. De mogelijkheden zijn echter beperkt aangezien Oman als fietsland nog in de kinderschoenen staat.

E-bikes

Het is niet mogelijk om e-bikes te vervoeren met het vliegtuig. Lokaal bestaan er mogelijkheden om e-bikes te huren, deze bespreken wij graag met u.

Moet ik reserveonderdelen meenemen?

In principe zullen wij alle benodigde reserves in de volgauto bij ons hebben. Denk met name aan kettingen, binnenbandjes, reservewielen e.d. Ook adviseren wij om het zogenaamde achterpad van jouw fiets mee te nemen.

Het is uiteraard toegestaan eigen reserveonderdelen mee te nemen, zeker waar dit specifieke onderdelen of gereedschap betreft met betrekking tot jouw fiets. 

Twijfel je of het nodig is om deze mee te nemen? Bespreek het dan met ons.

Overnachtingen

Waar verblijven we?

We overnachten in hotels, guesthouses en lodges. Soms zullen we kamperen.

Moet ik zelf kampeerspullen meenemen?

Wij beschikken over een complete professionele kampeeruitrusting. Het kamp wordt voor je opgebouwd. Alle benodigheden zijn aanwezig op het gebied van koken, slapen en uitrusten. We gebruiken hoogwaardige kampeermaterialen en zo min mogelijk plastic. Daarbij proberen wij de kampeerplaatsen altijd beter achter te laten dan hoe we ze vonden!

Wat kan ik verwachten van de hotels?

Oman beschikt over een groot aantal hotels, met name rond de grote steden zijn er voldoende 3 en 4 sterren hotels te vinden. Naar wens doen we hotels aan met genoeg mogelijkheden om uit te rusten van weer een epische etappe.

Hoe zit het met elektriciteit en internet?

Wij zullen ten alle tijden de mogelijkheid bieden om telefoons e.d. op te laden. Waar we ons ook in de natuur bevinden. De Garmin/Wahoo moet uiteraard ook alles kunnen opnemen! Beschikbaarheid van een internetverbinding is in de meeste gevallen geen probleem. Wil je verbonden blijven met het thuisfront dan adviseren we bij aankomst een simkaart aan te schaffen en hier een kortlopend data-abonnement aan te koppelen. WiFi is beschikbaar in hotels.